Неділя, 19.05.2024

Вас вітає спеціалізована школа № 14 з поглибленим вивченням німецької мови з першого класу Оболонського району міста Києва

 

Меню сайту
Категорії розділу
Адміністрація школи [6]
члени адміністрації, їх прийомні години
Методичне об'єднання вчителів початкової школи [1]
Методичне об'єднання вчителів іноземних мов [1]
Методичне об'єднання вчителів української мови, літератури та світової літератури [0]
Методичне об'єднання вчителів математики, фізики та інформатики [0]
Методичне об'єднання вчителів історії та правознавства [1]
Методичне об'єднання вчителів природничих наук [0]
Методичне об'єднання вчителів музики, трудового навчання, фізичної культури, образотворчого мист... [1]
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 195
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2011 » Жовтень » 11 » Методичне об'єднання вчителів іноземних мов
21:44
Методичне об'єднання вчителів іноземних мов
 
 
КАФЕДРА ІНОЗЕМНИХ МОВ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ШКОЛИ № 14
        Кафедра іноземних мов є найбільшою в школі. Сьогодні колектив учителів іноземних мов складається з 16 вчителів німецької, англійської, польської мов. За ці роки в рамках співпраці з німецькою стороною всі вчителі мали можливість пройти мовне стажування та підвищити свою мовну кваліфікацію.
         З 1992 року – середня школа № 14 стає школою з поглибленим вивченням німецької мови. З 1999 року - школу відвідують представники Центрального відомства освіти за кордоном; та після іспитів, які складають вчителі та учні, школа стає DSD-школою.
         З 2000 року – школа № 14, DSD-школа отримує статус спеціалізованої школи. В школі починають працювати програмні вчителі з німецької мови.
  • 1999 – 2001 роки – пані Штедефельд
  • 2001 – 2006 роки – пан др.Штефен
  • 2006 – 2010 роки – пані Мандегі
           Наша школа є однією з небагатьох шкіл в Україні, яка отримала дозвіл підготовки випускників школи до складання іспиту з німецької мови на „Sprachdiplom". В цьому році наші учні вже в одинадцяте складали іспит, який підтверджую європейський рівень володіння німецькою мовою. За ці роки 123 учня склали іспит на мовний сертифікат В2/С1. Для нас, звичайно, це і честь, і велика відповідальність. За роки існування спеціалізації школи наші учні приймали участь та перемагали у районних, міських та всеукраїнських олімпіадах та МАН. Всеукраїнські олімпіади:
· 2002 рік – ІІ м.
· 2005 рік – ІІ м.
· 2006 рік – ІІ м.
· 2007 рік – І м.
· 2008 рік – ІІ м.
· 2010 рік – ІІІ м.
         Всеукраїнський конкурс МАН :
· 2008 рік - І місце – Григанська Поліна, переможниця Всеукраїнських олімпіад та конкурсу МАН, стала Президентською стипендіаткою 2009 року.
        Спеціалізована школа № 14 також співпрацює з Німецьким культурним центром в Україні – інститутом Гьоте. Ми беремо участь в спільних заходах: вчителі школи відвідують методичні семінари, учні школи беруть участь в різноманітних конкурсах.
        З 2008 року учні школи беруть участь у міжнародному проекті інституту Гьоте «Молодь дебатує», який здійснюється за підтримкою інституту Гьоте та фонду «Спогади, відповідальність та майбутнє», Німеччина, та посідає особливе місце у житті наших старшокласників. Мета проекту: навчити молодь вільно висловлювати свою думку та відстоювати її в умовах демократії. Навчити культурі ведення дебатів.
       Дебати ведуться німецькою мовою. За 5 років активної участі у проекті ми маємо лауреатів та призерів (2011 рік – ІІ, ІІІ місця – Буткова Дарина, Артеменко Аліна).
       З 1998 року в школі триває вчительський обмін до м.Мюнхен, завдяки якому вчителі кафедри іноземних мов обмінюються досвідом з німецькими вчителями, відвідують семінари та мають змогу порівняти методику проведення уроків, провести порівняльний аналіз роботи німецької та української шкіл.
        В спеціалізованій школі № 14 запроваджені міжнародні проекти, які відіграють не менш важливу роль у підвищенні мотивації до вивчення німецької мови. Одна з них – партнерство в освіті. З 2000 року успішно розвиваються партнерські зв»язки з гімназією ім.Теодора Хойса міста Піннеберг (Шлезвіг-Гольштайн, Німеччина). Щороку відбувається обмін групами школярів, які проживаючи в сім»ях своїх однолітків, знайомляться з побутом, звичаями та культурою німецького народу. Учні, відвідуючи німецьку школу, стають учасниками навчального процесу поряд з німецькими однолітками, разом працюють над спільними проектами. Нариклад, з метою ознайомлення з історією та культурним життям українського та німецького народів, темою проектної роботи шкіл 2011 року була «Історія сім»ї – дзеркало історії народу». Спеціалізована школа № 14 також пишається щорічними поїздками учнів до гімназії м.Бад-Зальцунген – курортно-оздоровчого центру Європи. Так на початку квітня в рамках програми оздоровлення 26 учнів школи вже вшосте відвідали у Тюрінгії м.Хембах та гімназію м.Бад-Зальцунген. Діти мають можливість поглибити знання про німецьку культуру на історію, працюючи над проектами та під час екскурсій до столиці Ерфурт, до м.Вартбург (столиці духовної культури Німеччини). Також школа завжди шукає партнерів по налагодженню контактів з Польщею. З 2006 р. спеціалізована школа № 14 співпрацює з 2 ліцеєм ім..Кіпріана Норвіда м.Краснистав, Люблінське Воєводство, Польща. А в цьому році школу відвідала делегація Краківського економічного університету та обговорили питання подальшої співпраці. В нашій школі вже є традицією проводити свята, які пов»язані з історією та звичаями Німеччини. Це свято Мартіна для учнів початкової школи, свято Ніколауса для середньої ланки учнів та свято Різдва та Карнавал для учнів старшої школи. Ми впевнені, що отримані від програм знання та навички, а також незабутні враження стануть яскравим спогадом і цінним досвідом у житті. А також дуже сподіваємося на нові враження, приємні зустрічі, а головне можливість спілкуватися німецькою та іноземними мовами.
 
Робота кадрів іноземних мов 2010 – 2011
          У цьому навчальному році школа, її керівництво та вчителі кафедри іноз. мов продовжували здійснювати заходи, які були спрямовані і як спеціалізованої школи з поглибленним вивченням німецької мови.
          Цей навчальний рік для наших вчителів став роком напруженої роботи: на уроках, в позаурочний час, а також роком навчання. Вчилися всі незалежно від віку та досвіду роботи.
           Наші молоді колеги поєднували роботу в школі з навчанням у ВУЗах.
          Пані Вібке Мандегі, наша вчителька з Німеччини, проводила семінари для вчителів, та готувала учнів школи, разом з нашими вчителями до іспиту «Шпрахдиплом», який організовує та проводить координатор Управління німецькими школами за кордоном при Федеральному уряді Німеччини пані Кізевальтер.
           Досягненням вчителів стали результати участі учнів в районній та міській олімпіадах та у Всеукраїнському конкурсі «Молодь дебатує» (ІІ, ІІІ місце). На наш погляд в спеціалізованій школі з поглибленним вивченням будь-якої мови необхідно приділяти увагу навчанню як під час уроків, так і в позаурочний час. Саме тому певні зусилля було зосереджено на підготовці та проведенні позакласних заходів: свято «Мартіна» – для учнів 1-х класів, свято «Ніколаусфест» - для учнів 2-7 класів, «Різдво» - для учнів 8-11 класів, свято «Карнавал» - для учнів 9-11 класів – німецькою мовою, «Хеллоуїн» - для учнів 7-9 класів англійською мовою.
          Такі заходи не тільки розширюють світогляд дітей, але й поглиблюють їх лексичний запас і звичайно ж знайомлять їх з традиціями та культурою німецько- та англомовних країн.
          Вже 11 років наша школа має учнівський обмін з гімназією ім.Теодора Хойса м.Піннеберг землі Шлезвіг-Гольштвйн. В цьому році учні нашої школи вже одинадцятий раз відвідали Німеччину. Кожен рік наші друзі пропонують нам цікаву програму відповідно до нашої проектної теми. Ями відвідували Берлін, були в Рейхстазі, де мали бесіду з депутатом Бундестага паном Шнайзером, музей Холокоста на інші визначні пам»ятки Берліну. Запам»яталася учням подорож в Гамбург та в Любек. Обов»язковим пунктом програми є відвідування уроків гімназії та в кінці перебування – захист проектів.
           П»ятий рік наші учні відпочивають, оздоровлюються та поглиблюють свої знання з німецької мови в м.Хембах, земля Тюрінгія.
           Завдяки підтримки Управління освіти Мюнхена та Управління німецькими школами за кордоном при Федеральному Уряді Німеччини м.Кьольн ми отримуємо сучасні німецькі підручники, техніку та інші матеріали.
           Наша школа стала однією з небагатьох шкіл в Україні, яка отримала дозвіл на можливість готувати школярів до складання іспиту з німецької мови на мовний диплом «Шпрахдиплом» (мовного рівня В2/С1). Цей диплом підтверджує такий рівень володіння нім. Мовою, який необхідний для навчання у німецьких вищих навчальних закладах. Для нас це і честь, і велика відповідальність. Щоб підготувати школярів до такого іспиту, слід самому досконало володіти як німецькою мовою, так і сучасними методиками іі викладання. Тобто на нас чекає напружена і творча робота.
Категорія: Методичне об'єднання вчителів іноземних мов | Переглядів: 1620 | Додав: Танюшка
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше відео
Пошук
Календар
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz