Неділя, 19.05.2024

Вас вітає спеціалізована школа № 14 з поглибленим вивченням німецької мови з першого класу Оболонського району міста Києва

 

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 195
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2012 » Червень » 20 » Подорож до сонячної Болгарії
22:36
Подорож до сонячної Болгарії
     З 3 по 18 червня група дітей нашої школи (34 учні) на чолі з керівниками Каштан Людмилою Костянтинівною та Осадчою Тетяною Володимирівною перебували на оздоровленні в молодіжному центрі "Дельта біч" (м. Сонячний Берег, Болгарія).
     Сонячний берег - краще місце в Болгарії: затишна бухта з білим піском та теплим морем, іноді пропривають білосніжні яхти. Відпочиваючи, учні брали участь у різноманітних конкурсах та заходах. 
 

     Під час відпочинку діти побачили багато цікавого та корисного.      Особливо сподобалися екскурсії в Несебр (Старе місто), "Болгарське село" та прогулянка по морю на катері.
     Несебр один із найстарішим міст Європи, заснований більше 3 тисячоліть тому назад, розташований в 3 км. від Сонячного Берега. Тут все -  романтика та історія: від античних воріт фортечної стіни до стародавньої митрополії 6 ст. Сонячний берег та Старий Несебр розташовані на красивому маленьому півострові: близько 850 м. довжини та 300 м. ширини, всього на 15 м. вище рівня моря. Місто Несебр включено до списку природних та культурних пам'ятників ЮНЕСКО.
     Екзотична екскурсія в болгарське село Бета вразила своїм національним колоритом.  Зустріч з хлібом-сіллю, смачна вечеря, безкоштовне сухе вино із бочок (для дорослих), багата і різноманітна фольклорна програма, болгарська музика, танці на розпеченому вугіллі - все це викликало задоволення і незабутні враження. За один вечір ми пізнали Болгарію більше, ніж за весь період відпочинку. Найбільш вражаючим стародавнім болгарським ритуалом можна вважати нестинарство. Нестинарами називають людей, котрі босоніж танцюють на розпеченому вугіллі. Це — справжнє мистецтво, яким володіють буквально одиниці. Його корні сягають глибини віків.
      Сонячний берег - місце розваг. З великим задоволенням менші діти брали участь в міні-диско, а старші учні відвідали нічну дискотеку.
 
      А ще ми вболівали за національну збірну з футболу під час проведення чемпіонату Європи.
      В останню ніч наші старшокласники ходили до моря зустрічати схід сонця.
Переглядів: 1423 | Додав: Танюшка | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Наше відео
Пошук
Календар
«  Червень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту
Copyright MyCorp © 2024
Зробити безкоштовний сайт з uCoz